tisdag 24 september 2013

Se där!

Det blev ett pass med herr draghund ändå. Mestadels travtempo, det verkar vara svårt att klämma fram nåt annat (mer än i nedförsbackar och på väg hem) om vi inte har sällskap. Dessutom var det fruktansvärt stenigt i många av backarna som vi tänkt susa ner i, och givet att min cykel är modell pendlarhybrid snarare än skogsidiot blev det att promenera i de partierna. Blir mer och mer övertygad om att jag måste skaffa en ordentlig mountainbike i alla fall, jäklar vad kul det kn bli i sådana fall!

Svängkommandona satt som en smäck, det var rent jävla underbart, han sprang rakt förbi alla vi mötte, utom då jag bestämde att vi tränar på att stanna och komma intill (bra att kunna ifall någon signalerar enorm hundrädsla eller annat vadsom) och ett par pensionärer som gick i bredd och blockerade vägen samt gullegullade med Ior precis när vi kom in i skogen. Tur då att han inte lärde sig nåt av det, utan ändå körde på rakt förbi folk i övrigt! Och tränar man på vältrafikerade ställen är det sånt som händer, det är inte hela världen, snarare bra eftersom de var precis den typen som Ior varit skeptisk mot vid flera tillfällen.

En pinsam grej var när jag hojtade åt Ior att hålla höger - HÖGER i en omkörning, och mänskan klev ut i diket i högerkanten! Oops. Jag vinkade, "haha jag menade hunden, men tack!" med största flinet bakom en hund som började få upp farten till något riktigt roligt, och sen hade vi susat förbi honom också.

Efteråt blev det en promenad i långlina, på klipporna istället för spåren. Min tanke var att vi redan hade gjort dem under dragpasset, och Ior var inte missnöjd! Idiotrusher hit och dit, vid ett tillfälle försvann han iväg trots linan jag är klantig ja men det verkade som att han bara kutade ner och upp till mig igen. Inte kul att han försvinner utom synhåll såklart, men jag förstår att det är lite svårt att bromsa i den farten, i de backarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar