tisdag 1 april 2014

Foderprovokation

Nu, efter evigheters evigheter, ska Ior utsättas för sånt han ätit innan. Detta för att avgöra om han reagerar allergiskt, dvs med klåda, på någon del av kosten. I första steget kollar man inte alls på vad han inte tål, så det är mångfald som gäller! Inom rimliga gränser, såklart, vill inte behöva springa ut en gång i halvtimmen med en magkraschad hund. 

Vi inleder lite soft med ett fryst nötrevben. Det blir nog det enda annorlunda som han får idag, just eftersom han har varit känslig för plötsliga förändringar tidigare. Grabben mumsar på inne i duschen och är kalasnöjd, i alla fall! Kommer utan tvekan försöka utreda sedan vad det är han inte tål, för berikningen som det innebär att få gnaga på rejäla benbitar är något som i min mening gör honom väldigt mycket mer tillfreds. Ingen träning, massage eller vadhelst jag hittar på kan ha samma effekt som tillfället att få utlopp för naturliga beteenden. 

Oh, bra idé! Ska passa på att lägga spår med de ben jag har, och ha postspårfika tillsammans med Ior. Givetvis på behörigt avstånd, vill inte smaka på köttslamsor. På det sättet var han helnöjd med väldigt liten aktivering från min sida i somras. Däremot finns ingenstans här som han kan gräva ner benen ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar