fredag 18 april 2014

Välbalanserad dag

Jag är vanligtvis lite för bra på att brassa på med antingen mental eller fysisk träning i perioder. Idag var ett fint undantag!

Efter att ha varit ute och låtit en illamående hund beta gräs innan kl 7 på morgonen, så tog vi en sovmorgon som snudd på gjorde så vi fick bråttom iväg till miljöträning med Stadsjyckarna. Det var schäfrar, ett par rottisar och herr prickig! Han var ganska trött när vi kom hem, men började tjata efter tre timmar igen... Nå, om det spritter i benen men huvudet inte är på topp, vad gör man då?

Svaret är, låt bli att träna hårda spår. Synd, för jag var taggad! Särskilt eftersom Ior de senaste dagarna har börja gå och nosa även på asfalten på promenaderna, den nya kunskapen kommer helt klart till användning.

Nå, han fick lugna ner sig en stund innan jag plockade fram cykeln. Lika bra det. Den här gången blev det inget dragpass, utan istället en promenad i flexikoppel när vi tagit oss till skogen. För han ändå skulle få sträcka på benen så blev det en del galoppintervaller, på både höger och vänster sida beroende på vart det fanns (bäst) gräskant. De sträckor där han var tvungen att springa på asfalt försökte jag hålla honom i en lugnare trav.

Summa summarum så fick vi till lite av varje idag. Imorgon ska det bli minst lika varmt som idag, då satsar vi på spår, sola vid vattnet och kanske canicross på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar