onsdag 16 juli 2014

Lite av allt!

Idag har min prickiga kumpan hanterat allt jag kastat på honom precis så som jag vill! Eller ja, bortsett från att det ibland (ofta) är intressantare att äta gräs, men ändå.

Först då morgonens platsliggning. Sedan hade vi lunchgäster från Mårtens jobb, varav två som inte träffat Ior innan. Stjärnan skällde inte en enda gång, varken på dörren eller när de obekanta uppenbarade sig.

Därefter dagens långpromenad, som innehöll en visit i rasthagen där två stora schäferpojkar redan vistades. Hanterades precis superbra! Och han trivdes dessutom med att hälsa på lite hundfolk, och var lite nyfiken på bjässarna så anser inte att jag plågar och pressar honom i mitt socialiseringsprojekt. På själva promenaden vistades vi i ett parkområde vid en fotbollsplan, vilket i Gothia cup-tider innebär fotbollslag och fotbollar överallt! Ior strosade förbi som ingenting, trots att han gjort sitt allra bästa för att ta kål på en i rasthagen.

För ja, schäfrarna och Ior samsades och respekterade varandra kring resurser. Ior slappnade alltså av och lekte med människa och föremål, medan en annan hund var nära. Detta var på hans egna initiativ, och han släppte när det blev för mycket. Hur nöjd är det tillåtet att vara med sin hund? Även om han inte ens kommer tolerera alla hanhundar, så mår han inte superdåligt i sällskap av de flesta som är vettiga.

Och nu på kvällen tog vi en träningspromenad, jag fyllde västens fickor med klicker, leksak och apportbock. Jamen så självklart håller han 10 sekunder (med tugg, ja, men det skiter jag i tills han har självförtroende i vad uppdraget går ut på i övrigt) och kör en LK2-apport, med lite styrning inklusive fotingång och avlämning vid sidan. Grymmaste grabben!

Klickern åkte fram för att jobba med bakombyten i rallyn. Nu har jag ett ord för det, skifta, vilket är en förutsättning för att jag ska lära in något ordentligt. Annars lär han sig det typ, men vet inte när han ska göra det mer än någon gång när klickern hänger på handleden. Det gick också superbra, såklart.

Sist men inte minst tog vi ett par vändor med slalom på cykelparkeringen som har grusunderlag. Där får vi ihop 12 stolpar/pinnar på den bästa raden, och Ior satte allihop på första försöket! Om än inte supersnabbt, så åtminstone mer automatiskt än innan. Sådär som om det faktiskt börjar sätta sig i muskelminnet. Vi kanske ska ta och börja med agility igen? Faktiskt åka upp till bruksklubben och träna då och då. Misstänker att den i Torslanda inte ligger sådär fasligt långt bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar